Koulutus turvaa hyvinvointivaltion

Lapset ovat Suomen tulevaisuus. Onko se otettu huomioon? Ei! Lapsiperheiden köyhyys on kasvanut.  Lapsilisät ovat jääneet jälkeen kustannuskehityksestä ja hallitus on huonontanut tilannetta entisestään muilla etujen leikkauksilla.

Jos haluamme hyvää tulevaisuutta Suomelle ja tuleville sukupolville, meidän on pidettävä huolta osaamisesta ja hyvinvoinnin jatkumisesta. Hyvinvointivaltion konsepti ei ole monimutkainen. Yksi sen tärkeimpiä osia on lasten ja nuorten koulutus.

 Osaaminen on Suomen vahvuus. Niinpä:

– Varhaiskasvatus on palautettava kaikkien oikeudeksi ja tehtävä maksuttomaksi.

– Vaikka suomalainen peruskoulu on edelleen maailman huipulla, koulun sisällä lasten väliset erot kasvavat. Tämä kehitys on pysäytettävä välittömästi!

– Lukio ja ammatillinen koulutus, toinen aste, on syytä saada koko ikäluokan koulutukseksi. Siksi oppivelvollisuus on syytä laajentaa 18 ikävuoteen. Se takaa myös maksuttomat oppimateriaalit opiskelijoille.

– Ylioppilaatkin on koulutettava johonkin ammattiin. Ammattikorkeakouluille ja yliopistoille on taattava mahdollisuudet vastata tähän vaatimukseen.

– Tutkimukselle, tuotekehitykselle, designillle ja taiteelle on annettava riittävät voimavarat, koska ne tuottavat sitä uutta, jota Suomen tulevaisuus tarvitsee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *